Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ (ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
28/02/18

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από την πίεση των φοιτητών και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δίνονταν η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δίνουν διπλή εξεταστική στο τέλος του χειμερινού και αλλά και εαρινού εξαμήνου. Αυτή η λεγόμενη εμβόλιμη (πτυχιακή) εξεταστική είναι μέτρο ανακούφισης των φοιτητών που έχουν περατώσει το τελευταίο έτος σπουδών τους, με σκοπό να τους διευκολύνει να ολοκληρώσουν συντομότερα την επιτυχή εξέταση μαθημάτων για την λήψη του πτυχίου τους.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών έχουν πλέον οι κατά τόπους Σχολές και Τμήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση η Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (όπως και σε άλλα τμήματα) αποφάσισε να καταργηθεί η εμβόλιμη εξεταστική με συνέπεια χιλιάδες φοιτητές να αναγκάζονται να παρατείνουν περαιτέρω τις σπουδές τους και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους ενώ ολοένα και περισσότεροι εργάζονται παράλληλα με όποιες δυσκολίες αυτό δημιουργεί. Η απόφαση αυτή εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στερώντας το δικαίωμα στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Επιπλέον, λαμβάνεται σε μία περίοδο όπου εντείνονται οι αξιολογήσεις για την ανταγωνιστικότητα του ιδρύματος θυσιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα στο βωμό της σύνδεσης των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε, να υλοποιηθεί το αίτημα των φοιτητών για άμεση επαναφορά της εμβόλιμης εξεταστικής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να συνταχθεί άμεσα πρόγραμμα και να πραγματοποιηθεί αυτή η εξεταστική το τρέχον εξάμηνο και στο τέλος του εαρινού εξαμήνου, προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές σε όλα τα τμήματα.


Οι Βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr