Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για υποβάθμιση του ΚΥ Βόνιτσας και το κλείσιμο των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας
07/08/17

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, λόγω της πολιτικής απαξίωσης, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτικής, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας με το κλείσιμο της παθολογικής και άλλων κλινικών, ζήτημα για το οποίο είχαμε ενημερώσει τον Υπουργό με ερώτησή μας στη βουλή και για το οποίο έγιναν κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση, στελεχώνοντας το νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με εντολή του διοικητή της 6η ΥΠΕ μεταφέρει γιατρούς από το ΚΥ Βόνιτσας για εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας διαλύοντας έτσι το ήδη υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο ΚΥ Βόνιτσας. Επίσης με αυτή την πρακτική κλείνει και τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας γιατί στο νοσοκομείο Λευκάδας θα πηγαίνουν και αγροτικοί Ιατροί για εφημερίες και όλα αυτά γίνονται την στιγμή που στη βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για την υγεία που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έλυνε τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΚΥ της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα του ΚΥ Βόνιτσας και να λειτουργούν όλα τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

 

Οι Βουλευτές

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr