ΕΡΩΤΗΣΗ: ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
18/12/18
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Για πολλοστή φορά η πλειοψηφία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από το Υπουργείο Εργασίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα. Αυτή η κατάσταση αποτελεί μόνιμη επωδό του Υπουργείου τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις που δίνει κατά καιρούς στους εκπαιδευτικούς για την καταβολή των καθυστερημένων πληρωμών των προηγούμενων μηνών.
Την ίδια στιγμή οι ανάγκες των απλήρωτων εκπαιδευτικών, και εν όψει των εορτών, τρέχουν όπως και οι πληρωμές των διαφόρων τελών και φόρων (τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ κτλ.).
Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αυτοί, που αποτελούν και την πλειοψηφία στις ΕΠΑΣ, καθώς ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι, παραμένουν για χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας, με εργασιακή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα αν θα καταφέρουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας το διάστημα που κλείνει η σχολή, αν θα επαναπροσληφθούν τη νέα χρονιά, παρόλο που πολλοί απ' αυτούς έχουν ακόμα και πάνω από είκοσι χρόνια προϋπηρεσία στις Σχολές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Άμεσα να καταβληθεί το σύνολο των καθυστερούμενων δεδουλευμένων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ.

  • Να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με σκοπό να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των σχολείων του ΟΑΕΔ.

 

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Γιάννης Δελής

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

 


 
 


 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr