ΕΡΩΤΗΣΗ : Οικονομικά προβλήματα αυτοαπασχολούμενων από τις εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
13/07/09

Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης

 

Πριν από δύο χρόνια με την έναρξη κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα σε εκατοντάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους των οποίων οι επιχειρήσεις βρίσκονται κατά μήκος του έργου.Το αποτέλεσμα σήμερα είναι δεκάδες μικροεπιχειρήσεις να έχουν κλείσει και άλλες να βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο, αφού ο τζίρος τους πέφτει κατακόρυφα και τα έξοδα αυξάνουν με συνέπειες και για τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους. Τα προβλήματα αυτά προστίθενται στην ήδη κακή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής (οικονομική δυσπραγία του εργαζόμενου λαού, ασυδοσία πολυκαταστημάτων, τοκογλυφική πολιτική τραπεζών, απελευθέρωση ωραρίου κ.α.).

Παρά τις προτάσεις που έχουν κάνει για τη διαμόρφωση των χώρων μπροστά από τα μαγαζιά τους αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης τους, η κυβέρνηση μοιράζει μόνο υποσχέσεις. 

Άλλωστε οι απαντήσεις που δόθηκαν στην 8611/30-5-07 ερώτησης μας, επιβεβαιώνουν την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον των επαγγελματιών αυτών.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις που ισχύουν σε περιπτώ­σεις έκτακτης ανάγκης μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
  • Τι μέτρα θα πάρει για την βιωσιμότητα των εκατοντάδων επιχειρήσεων που βρίσκονται κατά μήκος του έργου.

 

Οι βουλευτές 

 

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr