Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 251 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
24/01/19

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, συνάντηση με τη διοίκηση του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας εξυπηρετεί όχι μόνο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό - τεχνικό προσωπικό.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι από τα προβλεπόμενα 1.800 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του, σήμερα εργάζονται στο νοσοκομείο 1.540 άτομα.

Ακόμη η μειωμένη χρηματοδότηση, δεν επιτρέπει την αποστολή επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες το φαινόμενο να αποχωρεί το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με τη συμπλήρωση των ελάχιστων αναγκαίων χρονικών υποχρεώσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας;


Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

 

 

 
 

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr