ΕΡΩΤΗΣΗ : Προσμέτρηση του χρόνου άδειας μητρότητας για τη συνταξιοδότηση γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα
12/01/10

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πολύχρονη επίθεση ενάντια στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υλοποιώντας την πολιτική των αναδιαρθρώσεων που έχουν από κοινού αποφασίσει στην ΕΕ για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στην επίθεση αυτή οι εργαζόμενες μητέρες, είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση.

Ειδικότερα, όσο αφορά την συνταξιοδότηση, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, που ενώ έχουν πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ημέρες για τη συνταξιοδότηση τους, δεν τους δίνεται σύνταξη καθώς τους αφαιρούνται από τις μέρες ασφάλισης οι μέρες που είχαν λάβει για την άδεια μητρότητας.

Η αδικία αυτή φανερώνει την υποκρισία των Κυβερνήσεων που δήθεν στο όνομα της ισότητας των δύο φύλλων καταπατούν μια σειρά από εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, όπως έγινε και με την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι βιολογικές ανάγκες, η προστασία της μητρότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,  τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην υφίστανται αυτή την αδικία οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα και αν θα διασφαλιστεί το δικαίωμα ίδιων και ίσων αδειών κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας για όλες τις εργαζόμενες, στον ιδιωτικό, και το δημόσιο τομέα με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιάννης Γκιόκας

Καλαντίδου Σοφία

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr