Μετανάστες - Πρόσφυγες

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ [2018]

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες και τις Ελληνίδες μετανάστριες, που εργάζονται στο εξωτερικό, τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας  .... 

Απόσπασμα ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτωπα πάλης για τους μετανάστες
14/10/09

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.

Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

-- Η αμοιβή τους να γίνεται σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις χωρίς διακρίσεις.

-- Κατάργηση του ελληνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου, που αξιοποιεί τους μετανάστες για να χτυπήσει εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στερεί από τους μετανάστες και πρόσφυγες στοιχειώδη δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων και των εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στην Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία. Ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης».

-- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης.

-- Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Να καταργηθεί η πρόσφατη τροπολογία που προβλέπει απέλαση για λόγους «δημόσιας τάξης και ασφάλειας» κάθε μετανάστη που θα κατηγορηθεί ακόμη και για μικροαδικήματα.

-- Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα, νομιμοποίηση χωρίς όρους όσων ενηλικιώνονται, ιθαγένεια εφόσον το επιθυμούν με την ενηλικίωση.

-- Ειδική φροντίδα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας και του πολιτισμού τους.

-- Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και απελάσεις των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Να διαμορφωθούν ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί κρατικοί χώροι φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχονται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικές εξετάσεις, δωρεάν σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

-- Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που καταπατούνται από το Δίκαιο της ΕΕ και της Ελλάδας. Να δοθεί άσυλο η προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων. Να απελευθερωθεί η έξοδός τους προς τα κράτη - μέλη που επιθυμούν, σε αντίθεση με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σύμβαση Σέγκεν. Να καταργηθεί το ΠΔ 81/2009, που ουσιαστικά καταργεί το άσυλο.

-- Ειδική μέριμνα από τους κρατικούς φορείς και όχι τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες με παιδιά και θύματα σωματεμπορίας.

-- Όχι στην παραπέρα εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως η FRONTEX, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr