Μετανάστες - Πρόσφυγες

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (20 ΙΟΥΝΗ 2018)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πο  .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (29/06/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (20 ΙΟΥΝΗ 2018) (20/06/2018)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ (15/05/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (23/04/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ [2018] (20/03/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ [18/12/2017] (18/12/2017)
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (07/11/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΜΙΡ (03/11/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ [20/10/2017] (20/10/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (08/10/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
19/06/15

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για το 2014, τα 60 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι, λόγω πολέμων, εμφύλιων συρράξεων και διώξεων, αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη έκρηξη προσφύγων από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αιτία για τον δραματικά αυξανόμενο αριθμό των ξεριζωμένων είναι η ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία νέων και την αναζωπύρωση παλαιών εστιών πολέμου, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους.

Η ΕΕ, αντάξια του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα, από το ένα μέρος συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων, με τη συμμετοχή της στους πολέμους και τις επεμβάσεις και, από το άλλο μέρος, σχεδιάζει και εφαρμόζει νέα συστήματα καταστολής στα σύνορα μέχρι και βομβαρδισμούς τρίτων χωρών, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης των διακινητών μεταναστών και προσφύγων. Την ίδια στιγμή, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους στη  Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων και προωθεί μέτρα κοροϊδία για την κατανομή και εγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ, για την ανακούφιση δήθεν της Ελλάδας και Ιταλίας που δέχονται μεγάλα κύματα προσφύγων, ενώ διατηρεί τον Κανονισμό του Δουβλίνου που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Στην Ελλάδα ο λαός μας ζει από κοντά το δράμα των προσφύγων, με τον αριθμό των νέων αφίξεων των θυμάτων του ιμπεριαλισμού να έχει φτάσει τους 50.000, μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, από τους οποίους οι 30.000 είναι πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει με ενεργητικότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ετοιμάζεται να δώσει νέα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου. Καλλιεργεί επικίνδυνες αυταπάτες, περί δήθεν αλληλεγγύης της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καλώντας μάλιστα την Task Force της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη Λέσβο και περιμένοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα δοθούν σε ΜΚΟ, για τη στέγαση ενός πολύ μικρού αριθμού προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι δραματικοί αριθμοί των προσφύγων θα συνεχίζουν να αυξάνονται, όσο συνεχίζει να κυριαρχεί το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, μαζί με τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις του και τις επεμβάσεις τους. Η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών, για το σοσιαλισμό, αποτελεί την πραγματική συμβολή για την αντιμετώπιση του δράματος των προσφύγων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστεί για:

--Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

-- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.

-- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.

--Να φύγει ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr