Μετανάστες - Πρόσφυγες

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ [2018]

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες και τις Ελληνίδες μετανάστριες, που εργάζονται στο εξωτερικό, τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας  .... 

Επικοινωνία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη με τον υφ. Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου (25/02/2020)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την απόβαση των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο (25/02/2020)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά (24/02/2020)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής[17/2/2020] (17/02/2020)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις για τη δημιουργία κλειστών hotspot στα νησιά του Αιγαίου (10/02/2020)
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα πλωτά φράγματα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων (07/02/2020)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου (04/02/2020)
Σχόλο του Γραφείου Τύπου για το σχέδιο δημιουργίας πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο (30/01/2020)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη μετά τη συνάντηση με το Περιφερειάρχη και Δημάρχους από το Β. Αιγαίου για το προσφυγικό (23/01/2020)
Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ (23/01/2020)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
01/10/19

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της κόλασης της Μόριας και των άλλων hotspots των νησιών, είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά.

Προβλέπουν επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, με τα γνωστά αποτελέσματα περισσότερων νεκρών κατατρεγμένων ανθρώπων. Κλιμάκωση της καταστολής προβλέπεται και στο εσωτερικό της χώρας, με τη γενίκευση της φυλάκισης, που γίνεται ο κανόνας για τη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.

Με το νομοσχέδιο για το άσυλο, που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση, συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης τα όποια δικαιώματα είχε αφήσει ακόμη όρθια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας και τις Οδηγίες της ΕΕ. Αυτό σηματοδοτούν οι διατάξεις για πλήρη στέρηση του δικαιώματος αίτησης ασύλου από όσους δεν έχουν το λεγόμενο προσφυγικό προφίλ, για αλλαγή των κριτηρίων "ευαλωτότητας" που είχε επιχειρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ισοδυναμούν με περισσότερο εγκλωβισμό στα νησιά, για κατάργηση της έφεσης, για σύνθεση των επιτροπών προσφυγών αποκλειστικά από δικαστές, για απέλαση με τη παραμικρή αντίρρηση.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα. Να κλείσει η Μόρια και όλα τα hotspots των νησιών. Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr