ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
03/05/19

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».

Θέμα : «Κατάργηση της διάταξης του νόμου 4472/2017 με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα.

Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα.

Για τους λόγους αυτούς με την παρούσα τροπολογία προτείνεται η κατάργηση τoυ αντιλαϊκού μέτρου μείωσης του αφορολόγητου που προβλέπεται με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο

Οι διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4472/2017 καταργούνται

 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2019


Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr