ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ
31/10/19
Καταδικάζουμε τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ, την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ασφυκτική κατάσταση μέσα στις αίθουσες, στον προαύλιο χώρο και εκατοντάδες φοιτητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Η ενέργεια αυτή, που εντείνει ένα κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας, δεν είναι τυχαίο ότι έγινε σε περίοδο που οι φοιτητές, μέσα από τους συλλόγους τους, διεξάγουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και οργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που φέρνει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα μία μέρα πριν το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα.

Η καταστολή και η τρομοκρατία είναι μέσα που οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ τώρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πιο πριν, χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση από τα προβλήματα των φοιτητών, για να υπάρξει «σιγή νεκροταφείου» στα Πανεπιστήμια απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται. «Νερό στο μύλο» της κυβέρνησης και της καταστολής «ρίχνουν» ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους αγώνες τους.

Καλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν πιο μαζικά, να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και όσους την υποστηρίζουν. Να παλέψουν ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση, να διεκδικήσουν σπουδές με σύγχρονα δικαιώματα.


 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr