ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
19/12/17

Για άλλη μια φορά, οι σπουδαστές, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν την αποκαλούμενη «νέα χωροταξία» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που υλοποιείται για λογαριασμό των επιχειρήσεων χωρίς υποδομές, φοιτητική μέριμνα, κρατική χρηματοδότηση, συγγράμματα και προσωπικό. Με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υλοποιείται και ο νόμος 4009/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για διετή προγράμματα κατάρτισης, που θα παρέχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και στους εφοπλιστές, μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας! Προχωρά η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, των Τμημάτων και των αποφοίτων, που συνεπάγεται τη συνολική υποβάθμιση της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι νέοι απόφοιτοι εξακολουθούν να είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», χωρίς να ξέρουν ούτε τι θα σπουδάσουν, ούτε που μπορούν να δουλέψουν. Και όλα αυτά ενώ η ανεργία των νέων αποφοίτων τσακίζει κόκκαλα και η «εναλλακτική» προοπτική που τους επιφυλάσσουν είναι η μετανάστευση ή η δουλειά των 400 ευρώ.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για την πιο οργανική σύνδεση των ΑΕΙ με τις επιχειρήσεις. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι πρότυπο σύνδεσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και τους περιφερειακούς στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων. Θα προετοιμάζει δηλαδή το αυριανό επιστημονικό δυναμικό που θα δουλέψει χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς καν δικαίωμα να απεργήσει απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ίδρυσή του ανακοινώθηκε από την αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης στην Ελευσίνα, πάνω στα συντρίμμια των πλημμυρών της Δυτικής Αττικής.

Η μόνη λύση που πρέπει να παλέψουν οι σπουδαστές, τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, είναι να είναι το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Να καταργηθούν οι κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων. Να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου, σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο με ενιαία, κοινά προγράμματα σπουδών στις αντίστοιχες Σχολές. Να ενισχυθούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με υποδομές και προσωπικό, να έχουν όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση σε αναβαθμισμένες σπουδές, πάνω στο αντικείμενο που επέλεξαν.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr