Παιδεία

article thumbnailΗ τοποθέτηση του ΚΚΕ για το νέο νόμο και το «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο» για την Έρευνα & την Καινοτομία

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Το σχέδιο νόμου για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (ΕΤΑΚ), που τέθηκε σε διαβούλευση το Δεκέμβρη του 2013 και εκκρεμεί η κατάθεσή του στη Βουλή, αποτελεί μια ακ  .... 

Απόσπασμα ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτωπα πάλης στη Παιδεία
14/10/09

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.

Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

  • Αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, βασισμένο στο ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις, που θα καλλιεργεί αρμονικά όλες τις πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας, θα προσφέρει γενική επιστημονική γνώση της φύσης και της κοινωνίας.

-- Κανένας νέος έως τα 18 του χρόνια έξω από το δημόσιο σχολείο. Μέτρα αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής με πολύπλευρη ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας κι άλλες προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι και οι νέες να μπορούν να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται. Μέχρι την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, οι εργαζόμενοι μαθητές - φοιτητές - σπουδαστές να δουλεύουν 6 ώρες με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Να έχουν άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξετάσεων.

-- Για τους νυχτερινούς μαθητές, κατάργηση του 4ου χρόνου, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης της νυχτερινής εκπαίδευσης.

  • Ίδρυση δωρεάν δημόσιων υψηλού επιπέδου μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών. Να είναι πηγή γνώσης, εφοδίων για τη νεολαία και όχι πηγή κερδών και υποταγής στους επιχειρηματίες, με παράλληλη κατάργηση των κέντρων της εφήμερης ψευτοκατάρτισης.
  • Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Να διαμορφώνει επιστήμονες με υψηλή ειδίκευση και επαγγελματική επάρκεια και γενικό μορφωτικό επίπεδο. Σύνδεση του πτυχίου με το δικαίωμα στην επαγγελματική κατοχύρωση.

-- Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες ασφαλείς Εστίες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, να δίνεται επίδομα ενοικίου 400 ευρώ το μήνα.

-- Κατάργηση του Νόμου - Πλαισίου, που υιοθέτησε η ΝΔ, και όλων των σχετικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

-- Κατάργηση του νόμου για τα Κολέγια, σε αντίθεση με την Οδηγία της ΕΕ.

  • Ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας με προσανατολισμό τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και όχι την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων.
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr