ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [10/10/2018]
10/10/18

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, της προσχολικής αγωγής, τα πολύ χαμηλά ποσά των δαπανών, που δίνονται από την κυβέρνηση για την Παιδεία. Επίσης τονίστηκαν τα ζητήματα της κατάστασης στα ολοήμερα σχολεία, καθώς κι αυτό της σχολικής στέγης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε τα αιτήματα πάλης που καταθέτει σήμερα στο κίνημα το ΚΚΕ, για την άμεση στήριξη των σχολείων, για άμεσους μόνιμους διορισμούς δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που είναι αναγκαίοι σήμερα, για γενναία χρηματοδότηση της παιδείας.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Ακόμα, παρουσίασε τις πρόσφατες επεξεργασίες του Κόμματος για την προσχολική αγωγή, αλλά και το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, που αποτελούν καρπούς παιδαγωγικής μελέτης, αλλά και πεδία διεκδίκησης.

 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr