Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας [21/12/2015]
21/12/15

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη της διατμηματικής για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, ανέδειξαν τα οικονομικά προβλήματα στους δήμους που οξύνονται, με βάση και την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, καθώς και την οξυμμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν σειρά δήμων, με βάση τις προσφυγικές ροές.

Από τη μεριά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναγνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στους δήμους, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει την κατεύθυνση να μετακυληθούν τα οικονομικά αδιέξοδα στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, μέσω της ανταπόδοσης, με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο υπηρεσιών και δομών, με το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι οι δήμοι καλούνται να διαχειριστούν ένα πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί με σχέδιο και ευθύνη του κράτους, με δημόσιες δομές, προσωπικό και χρηματοδότηση, που πρέπει να τους παρασχεθεί άμεσα.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr