Τοπική Διοίκηση

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Για μια ακόμη φορά τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί σε γειτονιές της Αττικής, μέσα στο καλοκαίρι, εξαιτίας ρήγματος που δ  .... 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ (21/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟ (12/02/2018)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΚΑΙ Σ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ “ΑΘΗΝΑ 9,84” (18/12/2017)
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ Δ. ΑΤΤΙΚΗ & ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ (29/11/2017)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΔΟΥΡΟΥ (23/11/2017)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ [21/11/2017] (21/11/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το θάνατο μιας ακόμη εργαζομένης στους δήμους (30/08/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τους συμβασιούχους των Δήμων (28/06/2017)
Σχόλιο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων των Δήμων στην καθαριότητα (26/06/2017)
Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (07/04/2017)
Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές
01/02/17

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή, με τους Δημάρχους των 5 νησιών του Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου), που πλήττονται από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος Σταύρος Τάσσος και Λιάνα Κανέλλη.

Από τη μεριά τους οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νησιά τους, τόσο όσον αφορά τη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών όσο και τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στους κατοίκους των νησιών.

Ζήτησαν την αποσυμφόρηση των νησιών από το μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσους διαμένουν στα νησιά, αναλογική κατανομή της αντιμετώπισης του προσφυγικού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για τη λειτουργία του μηχανισμού αντιμετώπισης, κοινωνικό πρόγραμμα ισοστάθμισης της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί τα νησιά.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αιτίες και τους υπεύθυνους του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που εγκλωβίζει στα νησιά του Αιγαίου και στη χώρα τους πρόσφυγες και μετανάστες, για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, το καθεστώς των ΜΚΟ.

Τόνισε τις θέσεις του ΚΚΕ, που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης από τον ίδιο το λαό στα νησιά και όλη τη χώρα για:

Άμεση μετακίνηση από τα νησιά των προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και της συμφωνίας με την Τουρκία, που ψήφισε και υλοποιεί η κυβέρνηση και μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.

Ανθρώπινες συνθήκες για όσους βρίσκονται προσωρινά στα νησιά. Να καταργηθούν τα «hot spot». Να μη δημιουργηθούν άλλα με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την παρουσία ΜΚΟ.

Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι από τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Να καταδικαστούν οι τραμπουκισμοί και η βία των ναζιστικών ομάδων. Να απομονωθούν αυτοί που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr