Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος
27/11/14

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ν. Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ν. Καραθανασόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Κ. Αγοραστός και Χ. Καλογήρου και από το ΔΣ οι : Α. Κατσιφάρας, Α. Τζιτζικώστας, Σ. Σπύρου, Σ. Τζόκας και Γ. Δακής.

Από τη μεριά της ΕΝΠΕ τέθηκαν τα ζητήματα της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, της υποχρηματοδότησης του αναγκαίου έργου υποδομής και τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε το ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα η Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη με την οποία το ΚΚΕ διαφωνεί. Ανέδειξε τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνει το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει και αφορούν τη λειψή χρηματοδότηση των ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Τόνισε ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων σ' αυτούς πρέπει να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποσυνδεθεί από τους ΚΑΠ. Παρ' ότι ως Κόμμα είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορά μιας σειράς αρμοδιοτήτων, γιατί διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας με αποτέλεσμα την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, είναι απαράδεκτο το γεγονός να μεταφέρονται αρμοδιότητες χωρίς να έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Τέλος ο ΓΓ της ΚΕ επεσήμανε ότι και το νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται στα πλαίσια της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και προτεραιοτήτων των επιχειρηματικών ομίλων και κάλεσε τους Περιφερειάρχες να στηρίξουν και να επιδιώξουν την ένταξη σ' αυτό, των έργων που αφορούν σημαντικά λαϊκά προβλήματα όπως αυτά της αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr