ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
13/12/17

Η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό, εγκαινίασε άλλη μια θεατρική παράσταση με έργο την εξαπάτηση του λαού για τη δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι εξαγγελίες είναι κάλπικες για το λαό και χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για ποια αναβάθμιση μιλάει ο Πρωθυπουργός, όταν στον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται περαιτέρω σφαγιασμός της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας κατά 362εκ.€ και στον ΕΟΠΥΥ κατά 214εκ.€, που θα προσθέσουν επιπλέον πληρωμές από τις λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις δημόσιες μονάδες και παροχές υγείας;

Η Τοπική Μονάδα Υγείας στον Εύοσμο είναι μια από τις 100 που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" για την τρίτη αξιολόγηση. Όπως αναφέρει είναι ένα από "τα διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ως μέσου συγκράτησης των δαπανών". Για αυτό οι οικογενειακοί γιατροί των Τοπικών Μονάδων Υγείας προβλέπεται να λειτουργήσουν ως "κόφτες" των ασθενών και των αναγκών τους, με υποτυπώδεις παροχές στο όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του κράτους και του ΕΟΠΥΥ. Γι' αυτό σε αυτές τις δομές προβλέπονται ελάχιστοι γιατροί για πολλές χιλιάδες πληθυσμού και ελάχιστα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, χωρίς εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς. Οι "υψηλού επιπέδου" υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που με καμάρι διαπίστωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα παρέχουν, αντιστοιχούν το πολύ σε μια γρήγορη εξέταση και μια συνταγογράφηση για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση, με τα σημερινά εγκαίνια, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, με μέτρα που επιδεινώνουν την υγεία και τους όρους παροχής της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στη δυνατότητα να αξιοποιούνται από το λαό οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας.

Τώρα απαιτείται η οργάνωση της λαϊκής πάλης με σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη για την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών μέτρων.

Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Για την πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, συνδεδεμένα με τους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, με παροχή υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των ΑμεΑ, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών. Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr