Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ
09/03/17

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, στον Περισσό.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, την υπολειτουργία των εργαστηρίων για τις διαγνωστικές εξετάσεις, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τις μονάδες του ΠΕΔΥ. Εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τον τρόπο που επιχειρεί να ρυθμίσει η Κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών (πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης), που έχουν ατομικό ιατρείο και παραμένουν ως μισθωτοί στο ΠΕΔΥ, με δικαστικές αποφάσεις καθώς και αυτών που εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα. Με τη ρύθμιση αυτή εκτίμησαν ότι θα εξαναγκαστούν σε αποχώρηση και άλλοι γιατροί που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και καλούνται να κλείσουν τα ιατρεία τους και θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι ασθενείς, όσο και οι εργαζόμενοι στην Υγεία γενικότερα και ιδιαίτερα στην ΠΦΥ, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Τόνισε την ανάγκη της ανάπτυξης ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκείς και σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό και τις μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών στους ασθενείς.

Τόνισε ότι τα προβλήματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έχουν βάση και γι' αυτό απαιτείται από την κυβέρνηση να τα επιλύσει. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα μελετήσει συγκεκριμένα τις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία και θα τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr