ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
13/09/19

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού - Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Βορείου Ελλάδας. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές του ΚΚΕ και η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΔΣ του εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα, τις μεγάλες ελλείψεις στο πρωτοβάθμιο επίπεδο Υγείας και την τεράστια ανάγκη για άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν για τους σχεδιασμούς κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού, του μεγαλύτερου στην περιοχή, που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν θα σημάνει τη διάλυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή, με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, στους οποίους σήμερα προσφέρει δωρεάν σημαντικές υπηρεσίες, όπως η πραγματοποίηση εξειδικευμένων ακριβών εξετάσεων, προς όφελος ιδιωτικών δομών υγείας που λειτουργούν στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θύμισε τις προβλέψεις του ΚΚΕ για την εξέλιξη του τομέα Υγείας, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Δήλωσε ότι είναι φανερό ότι έχουν αποφασίσει να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες, ότι απαξιώνουν την Υγεία, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές κλπ, οφείλονται στο ότι θέλουν να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα.

Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο κλείσιμο του ΚΥ της Πύλης Αξιού, το οποίο όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει και να στελεχωθεί, να στηριχθεί πάση θυσία, δεσμευόμενος για την απόλυτη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα αυτό. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στους αγώνες, στη δράση μέσα και έξω απ' τη Βουλή, για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για δημόσια δωρεάν Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr