ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΦΡ. ΡΕΤΖΙΟΥ, ΗΛ. ΣΙΩΡΑ, Β. ΠΑΚΟΥ & Γ. ΣΙΔΕΡΗ
01/07/19

Με αφορμή το δραματικό συμβάν με τη μετανάστρια αποκλειστική νοσοκόμα, που βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη για «παράνομο εισόδημα» 30 ευρώ, δηλώνουμε τα εξής:

Είναι ντροπή και αίσχος να παραμένουν στο απυρόβλητο δεκάδες και εκατοντάδες πλουτοκράτες που έχουν νόμιμες φορααπαλλαγές και φοροαποφυγές δισ. ευρώ και να κυνηγιούνται πάμπτωχοι μετανάστες, που δεν έχουν στον "ήλιο μοίρα". Πρόκειται για το ίδιο κυνήγι που υφίστανται και Έλληνες πολίτες, όπως οι υπέργηρες γριούλες που πουλούσαν τα περίφημα τερλίκια στις λαϊκές αγορές. Είναι κοινή η μοίρα Ελλήνων και μεταναστών, που απ' την ανέχεια οδηγούνται σε «παράνομες οικονομικές πράξεις».

Το τραγικό συμβάν, για μάς που εργαζόμαστε στα δημόσια νοσοκομεία για δεκαετίες, αναδεικνύει για πολλοστή φορά και με δραματικό τρόπο την απελπιστική έλλειψη προσωπικού, παρά τους κομπασμούς, της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης, ότι έχει κάνει 19.500 προσλήψεις στα χρόνια της διακυβέρνησής της. Οι νοσηλεύτριες δουλεύουν πρωί και νύχτα με ατέλειωτα ωράρια, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Κάθε μια νοσηλεύτρια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες βαριά περιστατικά στη βάρδια της. Αυτές είναι οι συνέπειες των αντεργατικών νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων, που σφίγγουν τη θηλιά στα νοσοκομεία. Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό η ρατσιστικού και φασιστικού τύπου ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα, που κανιβαλικά προσβάλει τη μνήμη της τραγικής μετανάστριας.


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ψυχίατρος (ψηφοδέλτιο Επικρατείας)

Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, καρδιολόγος (Α' Αθηνών).

Βούλα Πάκου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΚΑΤ, νοσηλεύτρια, (Β1 περιφέρεια Βόρειου Τομέα)

Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό, ειδικευόμενος γιατρός (Β2 εκλογική περιφέρεια Δυτικού Τομέα).

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr