Για μία ακόμη φορά ο λαός βιώνει τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλη τη χώρα έρχονται να προστεθούν στις αμέτρητες καταστροφές που έχει βιώσει ο λαός μας ύστερα από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς.
Οι πυρκαγιές τον περασμένο Αύγουστο που κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις δασικής έκτασης στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνων αυξάνουν την αγωνία χιλιάδων κατοίκων στις παρακείμενες στον Κηφισό Περιοχές για μια νέα πλημμύρα.
Οι περιοχές του Ρέντη, του Νέου Φαλήρου, Μοσχάτου, των Αγίων Αναργύρων έχουν κατά το παρελθόν βιώσει μεγάλες καταστροφές από την υπερχείλιση του Κηφισού ποταμού. Η τελευταία μεγάλης έκτασης πλημμύρα εκδηλώθηκε το 2015 και είχε σαν αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών στους Αγίους Αναργύρους.
Το ΚΚΕ έχει κάνει μια σειρά παρεμβάσεις για να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και αυτή η περιοχή να θωρακιστεί, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι σε αυτή να μην ξαναγίνουν μάρτυρες μιας καταστροφής.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την άμεση ανάγκη για επιπλέον μέτρα μπροστά στο χειμώνα που έρχεται, καθώς με βάση η καταστροφή που έγινε στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας από τις πρόσφατες πυρκαγιές αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για μια νέα υπερχείλιση του ποταμού. Αρκετά δημοσιεύματα αλλά και επιστήμονες επισημαίνουν τον παραπάνω κίνδυνο.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβουν:
--Ώστε να προστατευτούν από τον κίνδυνο της πλημμύρας οι περιοχές που γειτνιάζουν στον Κηφισό;
--Για να γίνουν εργασίες σταθεροποίησης των πρανών του Κηφισού στα σημεία που υπάρχει αποσάθρωση;

Οι Βουλευτές
Μανωλάκου Διαμάντω
Γκιόκας Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Παφίλης Θανάσης