Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Απρίλη, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΠΑΑ, Καπέλος Θωμάς και Στέφου Ελισάβετ, τόνισαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης για το ζήτημα του αυτισμού και την ανάγκη στήριξης από το κράτος των εκπαιδευτικών, θεραπευτικών αναγκών των ατόμων με αυτισμό, την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την προστασία τους, ιδιαίτερα την περίοδο της ζωής τους που δε θα μπορούν να έχουν τη στήριξη της οικογένειας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η ανάπτυξη όλων των υποδομών που απαιτούνται και η στελέχωσή τους για τη στήριξη των ανθρώπων με αυτισμό και των οικογενειών τους, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους και πρέπει να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί η πρώιμη διάγνωση των ατόμων του αυτιστικού φάσματος και η έγκαιρη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, για να εξασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα στην κοινωνική προσαρμογή και εξέλιξη αυτών των παιδιών.

Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα των ανθρώπων με αυτισμό και των οικογενειών τους, με το κριτήριο ότι αυτά πρέπει να αποτελούν υποχρέωση του κράτους και όχι ζήτημα ατομικής ευθύνης, όπως σήμερα συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό.