Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζει την επίσκεψή του στην Πάτρα. Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όπου μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι πάντα χαρά μας να βρισκόμαστε στην Πάτρα, στο δημαρχιακό Μέγαρο, να συναντάμε το δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας που κάνει πραγματικά μια τεράστια δουλειά, παρά τις δυσκολίες που περνά η τοπική διοίκηση και οι δήμοι, λόγω των ελλείψεων σε χρηματοδότηση και σε πόρους, που έχει ανάγκη, τη στιγμή που η κεντρική εξουσία της δίνει συνέχεια αρμοδιότητες. Εντούτοις υπάρχει λειψή χρηματοδότηση, λείπει προσωπικό με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας και απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ θα παλέψει αυτά τα ζητήματα και στη βουλή και παντού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενισχυθεί, γιατί ο δήμος Πάτρας είναι ένας μεγάλος δήμος, με πολλά ζητήματα που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για το συμφέρον του λαού της Πάτρας.

Ο δήμαρχος της Πάτρας και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θεωρούμε ότι κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στη στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών ανθρώπων της Πάτρας, των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, των επιστημόνων, της νεολαίας μας. Είτε με τη μείωση είτε με την απαλλαγή σε δημοτικά τέλη και την υπερχρέωση που βρέθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού, η συμβολή του δήμου της Πάτρας και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Αν θέλετε είναι φάρος για όλη την Ελλάδα, δείχνουν το δρόμο και σε άλλους δήμους. Ακούμε να μας λένε, επειδή επισκέπτομαι και άλλους δήμους και δημοτικές αρχές, “έχουμε ως πρότυπο τη δουλειά που κάνει ο δήμος Πάτρας και πολλές φορές εμπνεόμαστε και παίρνουμε παραδείγματα απ’ τη δράση του.” Άρα, σημαντικό ζήτημα είναι η στήριξη των λαϊκών οικογενειών, που εμείς ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και θα ενισχύουμε τη δουλειά του δημάρχου και του δήμου Πάτρας ταυτόχρονα με διάφορα άλλα έργα που χρειάζεται να γίνουν - και με τις παρεμβάσεις μας, ως Κόμμα, στη βουλή - όπως είναι για παράδειγμα η πορεία του φυσικού αερίου ή η ύδρευση, που δεν πρέπει πάλι να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά και πρέπει να γίνουν τα έργα. Επίσης συντασσόμαστε με τον αγώνα που κάνει ο δήμος για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα ή για την κατασκευή, επιτέλους, αυτού του δρόμου καρμανιόλας Πάτρας – Πύργου, όπου έχουμε πληρώσει πολλά θύματα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς βεβαίως να επιβαρυνθεί το λαϊκό εισόδημα, με νέα διόδια ή με οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες και σε πολλά άλλα είτε για τη μόρφωση των παιδιών μας είτε για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό είτε για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου που κι εδώ έχει γίνει τεράστια δουλειά και με το παραλιακό μέτωπο, για μια σειρά έργα που γίνονται και που θα γίνουν, ο δήμος έχει τη στήριξη μας και στους δρόμους τους αγώνα και μέσα στη βουλή πιέζοντας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία προς το συμφέρον όλου του λαού της Πάτρας.

Για το ν/σ ενάντια στις διαδηλώσεις που ψηφίζεται την Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

“Είναι ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χουντικής έμπνευσης, δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στη συλλογική διεκδίκηση, στις ατομικές ελευθερίες. Για εμάς είναι αιτία πολέμου, το έχουμε πει, δε θα το αφήσουμε και θα μείνει στα χαρτιά, ακόμη κι αν ψηφιστεί αύριο βράδυ. Θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Να είναι ξεκάθαρο, όπως σίγουρο είναι ότι και άλλοι τέτοιοι αντιδραστικοί νόμοι θα μείνουν μόνο στα χαρτιά.”