7 Απρ 2025
ΒουλήΟικονομία

Με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Πατρών μειώθηκαν από 4/4/2025 τα δρομολόγια στη γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, αφού πλέον εκτελούνται ανά 40 λεπτά της ώρας, αντί 20 λεπτών της ώρας που ίσχυε νωρίτερα.
Η παραπάνω απόφαση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα εκατοντάδων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών, οι οποίοι αδυνατώντας να πληρώσουν καθημερινά τα υπέρογκα εισιτήρια για τη διέλευση μέσω της γέφυρας, χρησιμοποιούν την πορθμειακή γραμμή για την εργασία τους. Η μείωση των δρομολογίων ουσιαστικά σημαίνει αύξηση των ωρών που χρειάζεται κάποιος για να πάει και να επιστρέψει από την εργασία του.
Επιπλέον δυσκολίες δημιουργούνται και για όσους πηγαινοέρχονται στην Πάτρα για ιατρικούς ή άλλους λόγους.
Η μείωση των δρομολογίων είναι επίσης άγνωστο τι αποτελέσματα θα έχει για την εργασία των ναυτεργατών που απασχολούνται στη γραμμή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και διευρύνοντας τις αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κτλ) όσον αφορά τις μεταφορές, κανένα μέτρο δεν έχει πάρει ώστε να μπορεί ο λαός να μεταφέρεται φθηνά και με ασφάλεια. Ενώ την ίδια στιγμή μοιράζει απλόχερα φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:
- Να επανέλθουν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου στην πρότερη κατάσταση.
- Να γίνει μείωση των κομίστρων και στη γέφυρα και στα πλοία
- Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι ναυτεργάτες θα διατηρήσουν τις θέσεις τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
- Να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις ναυτεργατών, ώστε να τηρείται η εργατική νομοθεσία και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια επιβατών και πληρώματος.

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Έξαρχος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος