Το τελευταίο διάστημα, με την έξαρση του πανδημικού κύματος, η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» είναι εκρηκτική.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα υπεράριθμα περιστατικά ασθενών με covid-19 και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών, αξιοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά κλινικές, όπως η μαιευτική, η καρδιολογική κλπ.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεθόδευση για τη μετατροπή και της Ψυχιατρικής Κλινικής σε κλινική για περιστατικά covid-19.

Να σημειωθεί, πως η Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο» είναι η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επομένως, μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, οι ασθενείς που χρίζουν ψυχιατρική περίθαλψη θα αναγκαστούν είτε να μεταβούν σε νοσοκομεία άλλων Περιφερειών είτε να απευθυνθούν σε ιδιωτικά ψυχιατρικά θεραπευτήρια είτε να μη νοσηλευτούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνησή, ενόψει και του δεύτερου κύματος πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για:

  •  Να μην απολέσουν οι ασθενείς, που χρίζουν ψυχιατρική περίθαλψη στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από τη Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»
  • Να λειτουργήσει, επιτέλους, η ΜΕΘ στο Γ.Ν. Κοζάνης Κοζάνης «Μαμάτσειο» πλήρως στελεχωμένη με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 


Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας