15 Μαϊ 2024
Διεθνή

Η 76η επέτειος της Νάκμπα σημαδεύεται από τη βάρβαρη πολεμική επιχείρηση γενοκτονίας, που διεξάγει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ για 7 και πλέον μήνες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι “μάσκες έπεσαν” γύρω από επίπλαστο άλλοθι της “αυτοάμυνας”, που που επικαλούνται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και το οποίο ανακυκλώνουν και στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για να δικαιολογήσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα.
Τα έως τώρα καταγεγραμμένα αποτελέσματα της βαρβαρότητας του κατοχικού κράτους του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, είναι: 35.589 νεκροί, εκ των οποίων 15.227 παιδιά, 9.961 γυναίκες, χιλιάδες ηλικιωμένοι, 492 γιατροί και νοσηλευτές, 246 εκπαιδευτικοί, 143 δημοσιογράφοι, ενώ, υπάρχουν συνολικά 7.000 αγνοούμενοι στην Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες απάνθρωπες και αυθαίρετες συλλήψεις Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η απάντηση σε αυτή τη βαρβαρότητα δίνεται από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που έχουν αναπτυχθεί στην χώρα μας και σε όλη την υδρόγειο και συνεχίζονται με τις εμβληματικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και τη στήριξή του στον πολύχρονο, μαρτυρικό και ηρωικό του αγώνα.
Το ΚΚΕ, που έχει επιμείνει όλα αυτά τα χρόνια για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής βουλής του Δεκέμβρη του 2015, επαναφέρει το αίτημα και καλεί την Ελληνική κυβέρνηση άμεσα, με επείγουσες διαδικασίες να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος.
Με την αλληλεγγύη και την πιο αποφασιστική στήριξη των λαών μπορεί ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού να βρει δικαίωση, ενάντια στους κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Απαιτούμε:
-την άμεση απόσυρση των ισραηλινών εγκληματιών εισβολέων από την Λωρίδα της Γάζας και τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη
-τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της
-τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του
-το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ
-την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!
Νίκη στον αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!