13 Μαϊ 2024
ΒουλήΔιεθνή


Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει και κλιμακώνει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα 35.000 νεκρούς εκ των οποίων 15.000 παιδιά και 9.000 γέροντες, άμαχο πληθυσμό, ενώ με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 7.000.
Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια, ο κατακτητής διαλύει τα νοσοκομεία και κάθε υποδομή, καταδικάζει το λαό στην πείνα, τη δίψα, τις ασθένειες. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι, έχει εκτοπιστεί στο νότο, στην Ράφα όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την γενοκτονία με χερσαία επίθεση.
Το έγκλημα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στηρίζεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ., όσο και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου που δικαιολόγησαν και συνεχίζουν να δικαιολογούν το Ισραήλ χρησιμοποιώντας το διάτρητο ισχυρισμό περί “αυτοάμυνας”.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης μεγάλη ευθύνη γιατί αγνόησαν και αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής του Δεκέμβρη του 2015, που καλούσε την Ελληνική Κυβέρνηση “να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης” στη βάση των ορίων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Σημειώνουμε, ότι η απαράδεκτη αυτή στάση έρχεται σε αντίθεση με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που έχουν αναπτυχθεί στην χώρα μας και σε όλη την υδρόγειο και συνεχίζονται σήμερα με τις εμβληματικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στα αμερικάνικα, ευρωπαϊκά και άλλα πανεπιστήμια, όπως και στην Ελλάδα.
Το ΚΚΕ, που έχει επιμείνει όλα αυτά τα χρόνια για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της βουλής, επαναφέρει το αίτημα και καλεί την κυβέρνηση άμεσα, με επείγουσες διαδικασίες να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εξωτερικών, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι Βουλευτές
Κουτσούμπας Δημήτρης
Αμπατιέλος Νίκος
Γκιόκας Γιάννης
Δάγκα Βιβή
Δελής Γιάννης
Διγενή Σεμίνα
Έξαρχος Νίκος
Κανέλλη Λιάνα
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Κομνηνάκα Μαρία
Κτενά Αφροδίτη
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω
Μαρίνος Γιώργος
Μεταξάς Βασίλης
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης
Τσοκάνης Χρήστος