Ο οικισμός «Νέα Ζωή» του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας είναι οικισμός που κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και 50 χρόνια. Διαμένουν σε αυτόν μόνιμα 200 οικογένειες και υπάρχουν συνολικά 500 κατοικίες. Οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι και η περιοχή ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ. Οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν κανονικά ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή κατοικείται εδώ και δεκαετίες, στους δασικούς χάρτες φαίνεται ακόμα δασική. Ενώ οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε νομιμοποίηση των οικιών τους, τα πρόστιμα που είχαν λάβει στο παρελθόν δεν έχουν διαγραφεί ακόμα, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να διογκώνονται σε υπέρογκα ποσά. Επιπλέον, πολλοί από τους κατοίκους που επιθυμούν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους δεν μπορούν να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες.
Ταυτόχρονα, ο οικισμός στερείται βασικών υποδομών, όπως αποχέτευσης, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, που οφείλονται στην συνεχή πτώση τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με συνέπεια το αντλιοστάσιο του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας πολλές φορές να μην λειτουργεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το καλοκαίρι του 2023 στις μεγάλες φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή της Μάνδρας, και είχε πέσει η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, η πυροσβεστική δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τους πυροσβεστικούς κρουνούς της περιοχής λόγω της χαμηλής πίεσης του νερού.
Τα προβλήματα αυτά, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων, διαιωνίζουν την ομηρία δεκάδων κατοίκων της περιοχής που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες και βασικές υποδομές.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού της «Νέας Ζωής» του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας καθώς και για την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση απαραίτητων και βασικών υποδομών της περιοχής, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση.
Οι Βουλευτές
Τσοκάνης Χρήστος
Αμπατιέλος Νίκος
Γκιόκας Γιάννης
Δάγκα Βιβή
Διγενή Σεμίνα
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Κτενά Αφροδίτη
Μανωλάκου Διαμάντω