Πάνω από 1500 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που είχαν στεγαστικό δάνειο προχώρησαν στην ρύθμιση της οφειλής τους σύμφωνα με την Υ.Α. 52246/3173/2018 επιλέγοντας να εξοφλήσουν την οφειλή τους εντός πενταετίας με κούρεμα των οφειλών τους 40%. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι δικαιούχοι κατάφεραν να αποπληρώσουν την οφειλή τους εντός πενταετίας, επειδή ξεκίνησαν την αποπληρωμή της από την ημερομηνία της πρώτης δόσης και όχι εκείνης της έγκρισης θεωρούνται ως μη συνεπείς.
Ενώ το ΔΣ της ΔΥΠΑ έχει λάβει απόφαση για την επίλυση του θέματος η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προχωρήσει την επίλυση του προβλήματος αυτού, αφήνοντας έτσι σε εκκρεμότητα όλους αυτούς τους ανθρώπους που με στερήσεις κατάφεραν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους μέσα σε συνθήκες ακρίβειας και διαρκούς μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος αυτού για να θεωρηθεί πλήρης και ολοσχερής η εξόφληση των παραπάνω δανειοληπτών.
Οι Βουλευτές
Κατσώτης Χρήστος
Αμπατιέλος Νίκος
Έξαρχος Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος
Μεταξάς Βασίλης
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης