Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε όλο τον λαό για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης όπου το σύστημα Υγείας θα αντιστοιχίζεται με όλες τις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, οι οποίες θα παρέχονται καθολικά και δωρεάν με ευθύνη του κράτους.

Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής υγείας, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στα τρία χρόνια πανδημίας και κόστισε 37.000 νεκρούς. Οι αντιλαϊκοί νόμοι που νομοθέτησε η ΝΔ για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την Ψυχική Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού κέντρου “ωρίμασαν” και αποτέλεσαν συνέχεια του αντιλαϊκού έργου και νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων όλων των “αποχρώσεων”.

Ο λαός δε μπορεί να περιμένει “τίποτα καλύτερο από το χειρότερο” κι από την επόμενη κυβέρνηση, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και λοιποί “πρόθυμοι” είναι έτοιμοι κατά μόνας ή από κοινού να “τρέξουν” το αντιλαϊκό σχέδιο και στον τομέα της υγείας. Άλλωστε αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις που η μία συνέχιζε το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε η προηγούμενη.

Με οργάνωση της πάλης και με ΚΚΕ πιο ισχυρό στις εκλογές και στο λαϊκό κίνημα, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και όσο γίνεται αδύνατη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπορούμε να πούμε “ως εδώ” στην επίθεση που ετοιμάζουν. Η δράση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, με τις 627 ερωτήσεις - επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις- που έκανε την τετραετία που πέρασε, αλλά κυρίως μέσα από τη δράση του στο κίνημα, σε κάθε Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, προνοιακή δομή και γενικά στις μονάδες Υγείας-Πρόνοιας φανερώνουν ότι ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει τη “θεραπεία στην ασθένεια”, που είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να μην αναζητά “παυσίπονα για τα συμπτώματα” που μας οδηγεί “από το κακό στο χειρότερο”.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, που θα καθορίζεται και θα ελέγχεται από την εξουσία του λαού μπορεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας. Με εκπαίδευση του αναγκαίου σε αριθμό, ειδικότητες και κλάδους υγειονομικού προσωπικού και τη σχεδιασμένη πανελλαδική κατανομή του, με σύγχρονα επιστημονικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Με ανάπτυξη σύγχρονων μονάδων υγείας, νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό, με ανάπτυξη της έρευνας και εφαρμογής όλων των σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, των φαρμάκων, εμβολίων και υγειονομικών υλικών.

Αυτό είναι το νέο γιατί υπηρετεί τις ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού και αντικειμενικά έρχεται σε σύγκρουση με το σημερινό “παλιό” που έχει χρεοκοπήσει.