Φίλες και Φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

 

Δύο και σήμερα έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Και δω στην Πάτρα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, το ΚΚΕ θα βρεθεί ακόμα πιο ψηλά, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα του λαού μας. Γιατί σε αυτή την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά, το ερώτημα όμως είναι απλό:

Τι μήνυμα θέλουν ο λαός και η νεολαία να στείλουν τη μέρα των εκλογών;

Μήνυμα συνέχισης της ίδιας πολιτικής που μας έφερε ως εδώ, ή μήνυμα καταδίκης, αντίστασης στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του συστήματος; Θέλουν να δώσουν «πράσινο φως» στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας; Ή μήνυμα εναντίωσης σε όλα αυτά και οργάνωσης του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας;

Τι χρειάζεται ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών;

Να έχει βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, που αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές της αποφάσεις και ενημερώνει έγκαιρα τον λαό; Ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της, που ό,τι και να κάνει, ότι κι αν αποφασίζει η ΕΕ θα το παρουσιάζουν για θετικό;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας; Ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ;

Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για μια σειρά ζητήματα, αλλά ένα πράγμα είναι πια αδιαμφισβήτητο και ειδικά εδώ στην Πάτρα, το ξέρετε καλά. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους.

Ναι λοιπόν, ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες που έχουν ήδη φέρει κατακτήσεις σε μια σειρά κλάδους, στους οικοδόμους, στο μέταλλο και αλλού. Για να γίνουν περισσότερα τα παραδείγματα σαν αυτά των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, των εργαζομένων στα εργοτάξια κατασκευής του Μετρό στην Αττική, που συνεχίζουν έναν πολυήμερο αγώνα.

Η δράση των κομμουνιστών, μαζί με άλλους αγωνιστές, που έχει συμβάλλει στο να αλλάξει πορεία τα τελευταία χρόνια το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, να είναι πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, όπως και δεκάδες εργατικά κέντρα στη χώρα μας, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για αυτό.

Ναι, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε, στους αγώνες του λαού μας, για να συνεχιστεί ο αγώνας των υγειονομικών και του λαού μας για δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς νόμιμα φακελάκια και απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, για να ξανανοίξουν εδώ στην πόλη σας το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και το 409 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε λουκέτο και η κυβέρνηση της ΝΔ τα κρατάει κλειστά.

Για να συνεχίσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ιδιαίτερα οι καλλιεργητές της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, τις διεκδικήσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, κόντρα στην αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, το ξεκλήρισµα και τις εξοντωτικές τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές.

Για να μετατραπεί η οργή των αγροτών και των εργατών γης, ντόπιων και μεταναστών, στους κάμπους και τα χωράφια της περιοχής, σε δύναμη, που θα ανοίγει δρόμους, απέναντι στην ΕΕ, τα κόμματά της και την άγρια εκμετάλλευση.

Για να δυναμώσουν οι αγώνες των φοιτητών για τα δικαιώματά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στη φοιτητική μέριμνα, για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Για να μπλοκαριστεί η προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, τα οποία η Κομισιόν θεωρεί απολύτως συμβατά με την πολιτική της ΕΕ, όπως απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ. Δεν τους ενόχλησε, βλέπετε, σε αυτή την περίπτωση η παραβίαση του “κράτους δικαίου”, με ένα κατάφωρα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο...

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική για μια ακόμη χρονιά σε πρώτη δύναμη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, μπορούν να κάνουν τώρα και το επόμενο βήμα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να στείλουν, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι, μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης και των χωριών, μήνυμα αντίστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που τσάκισαν το εισόδημα και τα δικαιώματά τους, για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Βλέπετε ότι μόνο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά πετύχαμε ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα. Έτσι θα συνεχίσουμε, πιο δυναμικά από αύριο.

Να γιατί χρειάζεστε πιο δυνατό ΚΚΕ και περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές ευρωβουλευτές. Για να ακούγεται πιο δυνατά το δίκιο σας εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, και για να έχετε περισσότερα στηρίγματα δίπλα σας εκεί που αυτές ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε πράξη!

 

Φίλες και Φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Η «σταθερότητα», με την οποία εκβιάζει τον λαό η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ένα πράγμα σημαίνει: να μπορεί ανενόχλητη να κλιμακώσει τα αντιλαϊκά μέτρα την επόμενη μέρα. Το λένε και μόνοι τους. Αν δεν πετύχουν ψηλά ποσοστά, θα έχουν τον λαό στον δρόμο να διαμαρτύρεται και θα “τρομάξουν” οι επενδυτές! Μάλλον θα εννοούν αυτούς που στέλνουν ραβασάκια στους εργαζόμενους, εκβιάζοντάς τους ότι πρέπει να ψηφίσουν, όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά σίγουρα κάποιο κόμμα που είναι υπέρ της ΕΕ, αλλιώς θα υπάρχουν – λένε - περιπέτειες.

Σε περιπέτειες όμως, μας έχετε βάλει όλοι εσείς, πολιτικοί αγύρτες! Πώς αλλιώς να μάς το πουν, ότι αυτό που πραγματικά φοβίζει όσους εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο λαό, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού;

Πρέπει να υποψιάσει τους πάντες η περίοδος στην οποία τα λένε όλα αυτά. Τα λένε, τώρα που έχουμε μπροστά μας, τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, τα “ματωμένα” πλεονάσματα του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ που επιστρέφει, το ενδεχόμενο μιας νέας διεθνούς κρίσης και βέβαια τη μετατροπή της οικονομίας της ΕΕ σε “πολεμική οικονομία”.

Για αυτά θέλουν να έχουν στρωμένο τον δρόμο τους, χωρίς εμπόδια να μπορούν να τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, να μας παίρνουν τις ζωές μας.

 

Ξέρουν ότι υπάρχει περίπτωση, ανά πάσα στιγμή, η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την πολιτική τους να δυναμώσει πολύ περισσότερο και θέλουν να ξορκίσουν κάθε ενδεχόμενο, αυτή να συναντηθεί με την πολιτική πρόταση και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Η τακτική τους βγάζει μάτι και η σκηνοθεσία τους είναι πολύ πρόχειρη. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν την προσοχή μακριά από αυτά τα ζητήματα που πραγματικά κρίνονται σε αυτές τις ευρωεκλογές, από αυτά για τα οποία αγωνιούν οι άνθρωποι στη χώρα μας και προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή στα εκατομμύρια του ενός και στα ακίνητα του άλλου.

Γνωρίζουν, φυσικά, ότι με αυτό το θέατρο δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσουν όλους ότι έχουν πραγματικές διαφορές.

Προσέξτε, όμως, την παγίδα: Δεν θα τους χαλάσει καθόλου αν όσοι αηδιάζουν από αυτά που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στις οθόνες μας, με τον διαγωνισμό εκατομμυρίων, ακινήτων, μετοχών και καταθέσεων, τελικά τα βροντήξουν και πουν “σας σιχάθηκα κι εσάς και τις ευρωεκλογές σας, δεν πάω καθόλου να ψηφίσω”!

Εμείς σας το λέμε ξεκάθαρα: Μην τους κάνετε τη χάρη. Αυτό θέλουν, να μη σας έχουν μέσα στα πόδια τους. Αυτό θέλουν: Να μην πάτε να ψηφίσετε…

Έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα τα βγάλουν και τα ποσοστά τους και τις έδρες τους, ακόμα κι αν πάει να ψηφίσει το 10% του εκλογικού σώματος. Εσείς όμως θα έχετε σπαταλήσει μια ευκαιρία που έχετε στα χέρια σας, να τους ταρακουνήσετε πραγματικά.

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική. Γι' αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης, πουθενά στον κόσμο, από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Άλλο είναι που θα τούς πονέσει.

Δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, ότι ένα μεγάλο μέρος από το 47% του λαού μας, που δηλώνει ότι θέλει να καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ, μπορεί τελικά να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι αυτό γίνεται μόνο ενισχύοντας τον διαχρονικό αντίπαλο της πολιτικής αυτής, δηλαδή το ΚΚΕ. Και να το κάνει πράξη την Κυριακή.

Ιδιαίτερα τώρα που το Κόμμα μας έχει αυξημένο κύρος στον λαό και τη νεολαία, που έχει σφυρηλατήσει αγωνιστικούς δεσμούς με πολύ περισσότερους εργαζομένους -ες. Τώρα που είναι πιο πολλοί αυτοί που αφήνουν πίσω στερεότυπα και προκαταλήψεις και ακούν προσεκτικά τις θέσεις μας, παρακολουθούν τη δράση μας, προσβλέπουν σε εμάς με εμπιστοσύνη. Ναι, αυτές είναι πραγματικές περιπέτειες για τους αντιπάλους του λαού...

Ε, αυτό ακριβώς που φοβούνται, είναι και αυτό που πρέπει να γίνει. Να τους βάλουμε όλους αυτούς σε περιπέτειες, σε περιδίνηση για να μπορέσει ο λαός να ανασάνει, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο. Μόνο έτσι μπορεί να κοπεί πραγματικά ο αέρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να δεχτεί πλήγμα η αλαζονεία τους, πρέπει πρώτα από όλα να δεχτεί πλήγμα, να αποδοκιμαστεί, η πολιτική τους, η πολιτική της ΕΕ.

Η ψήφος σε κόμματα που, μαζί με τη ΝΔ, δοξάζουν και ωραιοποιούν την ΕΕ, στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, αποτελώντας τους «χρυσούς» χορηγούς για τις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι χαμένη ψήφος για τον λαό. Η “αντιπολίτευση” που κάνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντα με τις οδηγίες και τους «μέσους όρους» της ΕΕ στο χέρι, σαν ευαγγέλιο, είναι βγαλμένη από τα πιο τρελά τους όνειρα.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα χαμένα χρόνια και νέες αυταπάτες. Τα περί «προοδευτικής εναλλακτικής» μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, μέσα στην ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων και των πολέμων, που αναμασούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, είναι ένας νέος γύρος κοροϊδίας του λαού. Και από τέτοια κοροϊδία, έχει χορτάσει ο λαός μας και ο λαός της Αχαΐας.

Κανένα συγχωροχάρτι δεν πρέπει να δώσει σε παλιές αμαρτίες κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ των τριών μνημονίων, της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη.

 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μαζί κατήργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο, έκλεισαν νοσοκομεία, έκοψαν συντάξεις;

Θα πρέπει να τα θυμάται ο κ. Ανδρουλάκης που ήρθε και μίλησε πριν λίγες μέρες εδώ στην Πάτρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλωστε, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν όταν κάθονταν όλοι τους στις ίδιες υπουργικές καρέκλες με τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι, τον Βορίδη και τα άλλα τα παιδιά. Αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι θα διώξει...

Κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, που συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και πήγαν τον ΦΠΑ στο 24%, έκοψαν το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, έδωσαν τα δάνεια του κόσμου στα κοράκια των funds, πούλησαν λιμάνια και αεροδρόμια.

Όλοι μαζί ακολούθησαν αυτή την πορεία, πάντα στο όνομα των “αναγκαίων συμβιβασμών”, του “μικρότερου κακού” και της “κυβερνησιμότητας”. Αυτή είναι, όμως, η πορεία που αναγκαστικά οδηγεί τελικά, στο να ψάχνεις έναν κλώνο του Μητσοτάκη μπας και καταφέρει να αναμετρηθεί με τον κανονικό Μητσοτάκη…Και τον βρήκανε στον εφοπλιστή εξ Αμερικής, τον κ. Κασσελάκη.

Δεν ξεχνάμε ποιοι ξέπλυναν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, την αναβάπτισαν με την ταμπέλα του «αυτονόητου», έδωσαν τελικά αέρα στα πανιά της ΝΔ, και έφεραν τον Μητσοτάκη “καβάλα στο άλογο” να μας κουνάει το δάχτυλο.

Αυτοί είναι που μας λένε και σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ΕΕ των μονοπωλίων, την «ιερά αμυντική συμμαχία» του ΝΑΤΟ.

Τι σχέση μπορεί έχουν όλα αυτά με ό,τι έχει μάθει ο λαός μας πως είναι η Αριστερά;

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε “διάττοντες αστέρες” του συστήματος, όπως ο Βελόπουλος και η Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και να ισοφαρίσουν δήθεν την ανυπαρξία τους από τους αγώνες του λαού μας και τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες.

Αντίθετα, όλοι εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και πίστη στο δίκιο μας!

Όλοι όσοι σφίξαμε τα δόντια και βγήκαμε στους δρόμους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, εκείνες τις μέρες αλλά και έναν χρόνο μετά, ενάντια στη συγκάλυψη…

Όλοι όσοι αψηφήσαμε την προπαγάνδα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης…

Όλοι όσοι κερδίζουμε ένα χαμόγελο κάθε φορά που σώζεται ένα λαϊκό σπίτι από την αλληλεγγύη και τη λαϊκή κινητοποίηση…,

Ξέρουμε την αποφασιστική συμβολή του ΚΚΕ σε όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό την Κυριακή δίνουμε δύναμη στη δύναμη του λαού, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ!

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από εδώ, από την πόλη όπου έζησε και έδρασε ο Νίκος Μπελογιάννης, όπου έδρασαν για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού μας εκατοντάδες κομμουνιστές και πρωτοπόροι αγωνιστές, που μαζί με το λαό, με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ νίκησαν τους κατακτητές, με πολύ δυνατό ΚΚΕ, να πάρουν απάντηση οι φασίστες και οι αντικομουνιστές που προσπαθούν να ξεμυτίσουν. Να μπουν ξανά μέσα στα λαγούμια τους.

Να πέσει περισσότερο κόκκινο στην κάλπη των Ευρωεκλογών! Απάντηση ελπίδας στο σκοτάδι του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τον φασισμό, της ΕΕ που έχει για επίσημη ιδεολογία της την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» και τον θρέφει!

Απάντηση σε αυτούς που γκρεμίζουν αντιφασιστικά μνημεία και αποκαθιστούν συνεργάτες των ναζί. Σε αυτούς που έφεραν μέχρι και μέσα στην ελληνική Βουλή τους ναζί του τάγματος Αζόφ και σε όλους τους υπόλοιπους – πλην ΚΚΕ – που τους χειροκροτούσαν.

Να μετατρέψουμε τις εκλογές στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση, με εκατοντάδες χιλιάδες να κρατούν στο χέρι και να ρίχνουν στην κάλπη το μόνο ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα: «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Και αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Για να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Για να μην μετατραπεί ο Άραξος σε «φωλιά» πυρηνικών και η Ανδραβίδα σε άλλη μια βάση ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και αυτή του Ακτίου στη Δυτική Ελλάδα, που μετατρέπουν τη χώρα και τον τόπο σας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων.

Για να μη σταλεί καμιά άλλη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, για να φυλάει τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών και να κρατά ζεστή την πλάτη του εγκληματία πολέμου, Νετανιάχου.

Να μην αντικατασταθεί δηλαδή η φρεγάτα Ύδρα, από τη φρεγάτα Ψαρά, να αποχωρήσει η Ελλάδα από την επικίνδυνη πολεμική αποστολή “Aspides” της ΕΕ.

Να μην υπάρξει ούτε σκέψη για αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.

Απ’ αυτό το βήμα χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φαντάρους, ναύτες και σμηνίτες που εκφράζουν, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Χαιρετίζουμε τους εν ενεργεία αξιωματικούς, τους πυροσβέστες και τους απόστρατους, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Τα παιδιά του λαού μας, οι φαντάροι και οι αξιωματικοί, έχουν αποστολή να υπερασπίζονται μαζί με το λαό την πατρίδα μας, μένοντας εδώ, στον τόπο μας, και όχι να παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα χιλιάδες μίλια μακριά, για ξένα για το λαό μας συμφέροντα, για τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη υπόθεση ότι, κόντρα στις δυσκολίες και στο ρεύμα των καιρών, στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Με σταθερά βήματα ανασυντάσσεται, δυναμώνει, απλώνεται σε περισσότερους χώρους, συντονίζεται πανελλαδικά. Ότι βελτιώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων εντός του. Ότι υπάρχει και δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, το οποίο έχει αρχίσει να αποτυπώνεται πλέον πιο διακριτά και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ότι μένει αναμμένη η φλόγα της διεκδίκησης μιας άλλης κοινωνίας. Η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική πρόταση και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, με τη δική του εξουσία, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα ήθελαν να είχαν ξεμπερδέψει με όλα αυτά, να μην ακούγονται καν, να μην αμφισβητεί κανείς τις βασικές επιλογές τους. Αλλά δεν τους έχει περάσει και ούτε πρόκειται. Γιατί εδώ υπάρχει δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και την Κυριακή θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για πιο επιθετικούς αγώνες για κάθε ανάγκη των εργαζομένων, για να αποσπάσουμε περισσότερες κατακτήσεις σήμερα και να δυναμώσει η προοπτική για τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η Πάτρα των αγωνιστικών παραδόσεων, μπορεί να έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή σε ένα πολύ θετικό για τον λαό μας αποτέλεσμα. Γιατί εδώ ξέρετε καλά τι σημαίνει συμπόρευση με τους κομμουνιστές. Ξέρετε ότι μόνο έτσι έρχονται οι νίκες. Το δείξατε και τον περασμένο Οκτώβρη, που εκλέξατε κομμουνιστή αγωνιστή δήμαρχο, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας για μία ακόμη φορά, τον σύντροφο Κώστα Πελετίδη!

Ήταν ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Πάμε τώρα να κάνουμε το άλμα. Σηκώνουμε το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά, για να σταλεί από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων!

Με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Πιο δυνατό ΚΚΕ, θα είναι μεγάλη συμβολή για το διεθνές κίνημα.

Μπορεί παγκόσμια να μοιάζει σαν ένα μικρό αστέρι που ανατέλλει στον ορίζοντα. Είναι όμως το νέο, η προοπτική, η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα και τα σκοτάδια του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης του αγώνα για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και του συστήματος! Ψήφος αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, των εργατών, των αγροτών, των λαών!

Στις ώρες που απέμειναν εξαντλούμε κάθε δυνατότητα. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή τη μάχη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, τώρα είναι στα δικά σας χέρια. Προχωράμε μπροστά. Θα τα καταφέρουμε! ΚΚΕ δυνατό η ελπίδα είναι εδώ!