Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το «φοιτητικό» της ασφάλειας. Έτσι, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας(!!) ζητείται, με κείμενο που διαβίβασε η πρυτανεία του ΑΠΘ προς τους προέδρους των τμημάτων, η παράδοση στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων – φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.
Πρόκειται για μια προκλητική- χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Γι ακόμη μια φορά η Πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση αστυνομίας και εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων.
Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος τμήματος να μην δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε.