Η προεκλογική ψηφοθηρική ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, αποτελεί πρόκληση για τα ΑμεΑ και τους βαριά ανάπηρους και αυτό γιατί στη χώρα μας οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 500.000, ενώ οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ δεν ξεπερνούν τις 180.000.

Την ώρα που η χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ για το 2023 είναι μειωμένη κατά 185 εκατομμύρια, κάθε νοήμων νους καταλαβαίνει ότι τα 24 έως 54 ευρώ αύξηση ανά μήνα, στα οποία αντιστοιχεί η αύξηση του 8%, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο όσα τα ΑμεΑ έχασαν από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες τους σε φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, σε σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη, που έχουν ανάγκη, αλλά δεν καλύπτει το κράτος και ο ΕΟΠΥΥ.

Η αγωνιστική συμπόρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους με το ΚΚΕ, είναι μονόδρομος, για να μπει φρένο στις βάρβαρες περικοπές και τις επιπτώσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή- αποκατάσταση.