Τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις υγειονομικών, που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τις έχουμε ξανακούσει, όμως δεν τις έχουμε δει και κυρίως δεν τις έχουν δει οι ασθενείς στα αποδεκατισμένα από προσωπικό δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Αν αυτές οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είχαν οδηγήσει, σε σχετικά “ομαλές” συνθήκες, πριν από την επιδημία από τον νέο “κορωνοϊό”, σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής για εξετάσεις, χειρουργεία και θεραπείες, ας αναλογιστεί κανείς τι θα συμβεί τώρα, σε συνθήκες επιδημίας, με τις τεράστιες πρόσθετες ανάγκες.

Οι άμεσες προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τον Ιούλη του 2019, δεν έγιναν ποτέ και τώρα ανακοινώνονται ξανά 1500 νοσηλευτές, δηλαδή 500 νοσηλευτές λιγότεροι -και αυτοί για περιορισμένο χρόνο- καθώς και 500 γιατροί σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα η κυβέρνηση αυτό το “προμοτάρει” ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τώρα πρέπει ο λαός να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση στην κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία, είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες υγείας, είτε στο σπίτι.