Αυτοαπασχολούµενη, αυτοαπασχολούµενε, Επαγγελµατία, βιοτέχνη, µικρέµπορε, αυτοκινητιστή

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα,

που πριν συνέλθεις από την προηγούµενη κρίση, βρέθηκες και πάλι σε νέες Συµπληγάδες.

 

Με το εισόδηµά σου µειωµένο και τα χρέη στα ύψη λόγω των αλλεπάλληλων περιοριστικών µέτρων και των ανεπαρκών πολιτικών στήριξης.

 

Σε διαρκή ανασφάλεια για την προστασία της υγείας σου, λόγω ενός συστήµατος Υγείας πλήρως υποβαθµισµένου και εµπορευµατοποιηµένου, που καταρρέει εν µέσω πανδηµίας.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Αξίζει να αναρωτηθείς:

- Πόσο τελικά σε ωφέλησαν οι πολιτικές της ΝΔ και όλων των προηγούµενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, που ορκίζονται στο όνοµα της επιχειρηµατικότητας και της ανταγωνιστικότητας;

 

- Πόσο αντιµετώπισαν τις καθηµερινές σου αγωνίες, για προστασία του εισοδήµατος, για το δικαίωµά σου σε σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, για τη µόρφωση των παιδιών σου, το δικαίωµα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο;

 

Η ανησυχία σου για το µέλλον, οι ελπίδες και τα όνειρά σου µπορούν να γίνουν δύναµη διεκδίκησης και ανατροπής.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ! Το KKE στάθηκε στο πλευρό σου σε όλες τις δύσκολες στιγµές.

Κατήγγειλε εξαρχής τις εγκληµατικές πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση της πανδηµίας. Την αποθέωση της “ατοµικής ευθύνης” και τα εκτεταµένα lockdown στο Εµπόριο, στην Εστίαση, στις Υπηρεσίες, στις Μεταφορές. Tα πρωτόκολλα-λάστιχο για τη διασφάλιση των κερδών εφοπλιστών, βιοµηχάνων και µεγάλων εµπορικών καταστηµάτων. Τα µπαλώµατα στο δηµόσιο σύστηµα Υγείας, που βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης χωρίς ουσιαστικά µέτρα ενίσχυσης σε υποδοµές και µόνιµο προσωπικό, για νοσοκοµεία και Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας. Την άρνηση να επιταχθεί ο ιδιωτικός τοµέας Υγείας αλλά και την προκλητική στήριξή του, σε συνθήκες κρίσιµες για την προστασία του λαού.

Ανέδειξε τις πραγµατικές αιτίες των προβληµάτων σου. Έδειξε το δρόµο διεκδίκησης και ικανοποίησης των πιεστικών αναγκών σου προτείνοντας άµεσα και µακροπρόθεσµα µέτρα για την προστασία του εισοδήµατός σου. Με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή για κάθε πληττόµενο κλάδο, για το Εµπόριο, την Εστίαση, τις λαϊκές αγορές, τα ταξί, τα τουριστικά καταλύµατα κ.ο.κ. Κατέθεσε ολοκληρωµένη πρόταση νόµου “για την ανακούφιση αυτοαπασχολούµενων από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδηµίας” απαιτώντας γενναία διαγραφή χρεών, επανένταξη στο αφορολόγητο όριο κ.ά., πρόταση που απορρίφθηκε από την τωρινή αλλά και την προηγούµενη κυβέρνηση στο όνοµα των “αντοχών” της οικονοµίας.

 

Με τη συµβολή των κοµµουνιστών έσπασε η σιγή νεκροταφείου που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στο όνοµα του “αόρατου εχθρού”. Οι εικόνες από τις συγκεντρώσεις της Πρωτοµαγιάς 2020 που έφτασαν στην άκρη του κόσµου, η “οργανωµένη απειθαρχία” απέναντι στα σχέδια καταστολής στους εορτασµούς του Πολυτεχνείου, οι υψωµένες γροθιές των αγωνιστών υγειονοµικών, οι δεκάδες κινητοποιήσεις για την προστασία του εισοδήµατος και της υγείας του λαού αποτέλεσαν φάρο ελπίδας. Φωτίζουν και σήµερα το δρόµο που πρέπει να βαδίσει το λαϊκό κίνηµα για να ορθώσει εµπόδια στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασµούς και να βρεθούν στο επίκεντρο της διεκδίκησης οι πραγµατικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

 

Πάρε τη δική σου θέση στο συλλογικό αγώνα ενάντια στον ορατό εχθρό.

Δυνάµωσε τη λαϊκή αντεπίθεση µε ισχυρό ΚΚΕ!

Σκέψου καλά: Χρήµατα υπάρχουν

 Η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, µε 6,6 δισ. το 2021...

 ...καµία όµως σιγουριά σε ασφάλεια και άµυνα, αφού ο κίνδυνος προέρχεται από µέλος της ίδιας της ΝΑΤΟικής συµµαχίας

Αυτοαπασχολούµενη,

 

Ως πότε θα είσαι αναγκασµένη να συνδυάζεις πολύωρη εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις, χωρίς καµία κρατική στήριξη; Χωρίς επίδοµα αδείας µητρότητας, χωρίς προστασία από επαγγελµατικές ασθένειες;

Το νιώθεις καθηµερινά ότι οι ανάγκες σου για αξιοπρεπές εισόδηµα, για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο, για ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας (παιδιά, ηλικιωµένοι, ΑµΕΑ), γίνονται αντικείµενο καπιταλιστικής κερδοφορίας. Δεν υπάρχουν κοινωνικές δοµές γιατί θεωρούνται σπατάλη για το κράτος.

Μη διστάζεις! Η συµµετοχή σου στη λαϊκή πάλη µπορεί να προσδώσει νέα δυναµική, να φέρει τις ανάγκες σου στο προσκήνιο.

Με ισχυρό ΚΚΕ, µπορείς να αποκτήσεις τη δική σου φωνή.

Γύρνα την πλάτη στις Σειρήνες της “εθνικής οµοψυχίας” και του συµβιβασµού. Καµία εµπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα κόµµατα του κεφαλαίου, στην EE

Λένε ότι νοιάζονται για τη “µεσαία τάξη” αναφερόµενοι σε σένα, γιατί θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεσή σου στους σχεδιασµούς τους. Όµως, κάθε µείγµα αστικής διαχείρισης που προβάλλεται ως βάλσαµο για την επιστροφή στην “κανονικότητα” και την ανάπτυξη, ωφελεί το µεγάλο κεφάλαιο και όχι τους αυτοαπασχολούµενους και τα λαϊκά στρώµατα.

 


Τα σχέδια “Ελλάδα 2.0”, “Ελλάδα+” των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προορίζονται για τις δικές σου ανάγκες, για την αναπλήρωση του εισοδήµατος, για την ενίσχυση του συστήµατος Υγείας, για την αναβάθµιση κοινωνικών υπηρεσιών και υποδοµών. Αντίθετα αποτελούν οδηγό ανάκαµψης των κερδών των λίγων και εκλεκτών. Σε αυτούς κατευθύνονται τα δισεκατοµµύρια του Ταµείου Ανάκαµψης. Αυτοί θα ωφεληθούν από τις προτεραιότητες στην “πράσινη” και ‘ψηφιακή” µετάβαση, στην εξωστρέφεια και την καινοτοµία.

 


Τα προγράµµατα ενίσχυσης της Μικροµεσαίας Επιχειρηµατικότητας -τουρισµού, εστίασης, ψηφιακού µετασχηµατισµού κ.ά.- ίσως δώσουν µια προσωρινή ανάσα σε ορισµένες µικροεπιχειρήσεις, δεν θα αντιστρέψουν όµως τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο ανταγωνισµός, οι εναλλαγές κρίσης - ανάπτυξης - κρίσης διεθνώς και στη χώρα µας, η εξάρτησή σου από µεγαλύτερες επιχειρήσεις και οµίλους (πρώτες ύλες, franchise, ψηφιακές πλατφόρµες υπηρεσιών σε Εµπόριο, Εστίαση, ταξί κ.ά.), η µονοπώληση, παραµένουν τα κύρια χαρακτηριστικά της καπιταλιστικής οικονοµίας. Σε αυτές τις συνθήκες, παρά την καθηµερινή πολύωρη εργασία σου, θα αντιµετωπίζεις διαρκώς νέα αδιέξοδα.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν διαδοχικά και δοκιµάστηκαν. Θυµήσου:

- Εκτόξευσαν τη φορολογία και τα χρέη σου, τσάκισαν Κοινωνική Ασφάλιση, συντάξεις και δικαιώµατα, διεύρυναν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

 
- Σε άφησαν εκτεθειµένο στην πανδηµία, αλλά και στις διάφορες καταστροφές από πληµµύρες, πυρκαγιές κλπ. Υποβάθµισαν συνειδητά κοινωνικές υπηρεσίες και υποδοµές, καθώς γι΄ αυτούς είναι κόστος και εµπόδιο για την “ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας”.

Τώρα, ετοιµάζονται να στείλουν και πάλι το λογαριασµό στους εργαζόµενους, σε µισθωτούς, αυτοαπασχολούµενους και αγρότες:


Με νέους φόρους και αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύµα κλπ. που θα τσακίσουν το λαϊκό εισόδηµα, µε αρνητικό αντίκτυπο και σε σένα, αφού σ’ αυτό στηρίζονται σε µεγάλο βαθµό και τα δικά σου έσοδα.


Με νέα προαπαιτούµενα και αντιλαϊκές µεταρρυθµίσεις όπως ο πρόσφατος νόµος-έκτρωµα Χατζηδάκη, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης που θα έρθει το επόµενο διάστηµα.


Με την ενεργοποίηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που προωθεί πλειστηριασµούς και κατασχέσεις κατοικίας και εισοδήµατος για όσους δεν αντέξουν τις πολύχρονες ρυθµίσεις, προκειµένου να σωθούν οι τράπεζες και να περιοριστούν τα δηµοσιονοµικά ελλείµµατα.


Με την πολιτική τους σπέρνουν θύελλες, γι’ αυτό και επιδιώκουν να αλυσοδέσουν το λαϊκό κίνηµα, να κάµψουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του. Λογαριάζουν όµως χωρίς τον ξενοδόχο.

Αρκετά πλήρωσες για τα κέρδη των µονοπωλίων Μη συµβιβάζεσαι, µην υποχωρείς!

Ο ατοµικός καθηµερινός αγώνας για την επιβίωση δεν αρκεί. Πολλαπλασίασε µε τη φωνή σου τη δύναµη της συλλογικής πάλης. Γίνε µέλος στο σωµατείο σου.

Η αναζωογόνηση του λαϊκού κινήµατος, η συγκρότηση και ενδυνάµωση της Συµµαχίας της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας, των µισθωτών και των αυτοαπασχολούµενων της πόλης και της υπαίθρου, σε κάθε πόλη και κλάδο, σε όλη τη χώρα, µπορεί να αποτελέσει το πραγµατικό αντίβαρο στο µαύρο µπλοκ αστικών κυβερνήσεων - ΕΕ - επιχειρηµατικών οµίλων.

Είναι και στο δικό σου χέρι να δυναµώσει η λαϊκή πάλη! Nα ανοίξει ο δρόµος της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Όσοι παραπλανητικά επιδιώκουν να σου καλλιεργήσουν καχυποψία απέναντι στο ΚΚΕ και την πολιτική του, είναι αυτοί που σε θέλουν δέσµιο στις δικές τους επιδιώξεις... Οι βιοµήχανοι, οι µεγαλέµποροι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόµµατα που στηρίζουν τα δικά τους συµφέροντα, το σάπιο σύστηµα της εκµετάλλευσης, είναι αυτοί που σε έχουν οδηγήσει στη σηµερινή κατάσταση...

Με ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει διέξοδος...

Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόµενοι και τα άλλα λαϊκά στρώµατα µπορεί να εξασφαλίσει ανώτερη ποιότητα ζωής και να σπάσει τα δεσµά των σηµερινών αδιεξόδων, αρκεί να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία. Εµπόδιο σ΄ αυτή την προοπτική είναι το καπιταλιστικό κέρδος και η εξουσία που το στηρίζει, γι΄ αυτό και απαιτούνται ριζικές τοµές στην ίδια την οικονοµική και πολιτική οργάνωση της κοινωνίας.

Μέσω του κεντρικού σχεδιασµού, της κοινωνικοποιηµένης παραγωγής µπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του εργαζόµενου ανθρώπου οι σηµερινές παραγωγικές δυνατότητες, τα επιτεύγµατα της επιστήµης και της τεχνολογίας. Να διασφαλίσουν την ολόπλευρη κάλυψη και των δικών σου σύγχρονων αναγκών. Να περιορίσουν τον καθηµερινό µόχθο και να εξασφαλίσουν σταθερή εργασία µε ανθρώπινα ωράρια, υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Μόρφωσης, σύγχρονες υποδοµές αντιπληµµυρικής - αντιπυρικής - αντισεισµικής προστασίας, αλλά και πρόσβαση στον Πολιτισµό, τον Αθλητισµό, για τη δηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για όλους και όλες.

Διάλεξε το δρόµο της αµφισβήτησης, της ανατροπής!