10 Ιουν 2020
ΑθλητισμόςΒουλή


Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων που προωθεί η κυβέρνηση. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του υφυπουργού για τις επερχόμενες εκλογές στις Ομοσπονδίες, σύμφωνα με την οποία αυτές θα γίνουν με τη συμμετοχή των σωματείων που θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ζήτησε απ τον υφυπουργό να μην αποκλειστεί απ την εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών κανένα σωματείο, με ενεργή δραστηριότητα και συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις το προηγούμενο διάστημα. Στάθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην διαδικασία της εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο, όπως έχουν ενημερώσει μέχρι τώρα τα ίδια τα σωματεία αλλά και οι Ομοσπονδίες, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός και όχι η ενεργή δραστηριότητα ενός σωματείου για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε την αντίθεση του Κόμματος στην πρακτική της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο Αθλητικό Μητρώο να είναι προσβάσιμο στους χορηγούς, προκειμένου να επιλέγουν σωματεία για τα χορηγικά τους προγράμματα, σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο το Αθλητικό Μητρώο να χρησιμοποιεί τα σωματεία για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των επιχειρήσεων.