4 Ιουν 2020
Διεθνή


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στα πλαίσια της πολιτικής των απαράδεκτων κυρώσεων και του αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα, εφευρίσκει νέα προσχήματα και μεθοδεύει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στο Κούβα και τον λαό της.

Αυτή την φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία, προσπαθούν να εμπλέξουν την Κούβα σε λίστα με χώρες που δήθεν συνεργάζονται με την “τρομοκρατία”, επικαλούμενοι πως στην Κούβα παραμένουν ορισμένα στελέχη του Κολομβιανού αντάρτικου κινήματος ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο συνομιλιών με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κολομβίας.

Ο αμερικάνικος ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και επικίνδυνος. Στο όνομα της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας” έχουν γίνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στους λαούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο αυτό βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και απαιτεί να αρθούν όλα τα μέτρα του βάρβαρου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού της Κούβας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της Κούβας και των άλλων λαών της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων των ΗΠΑ και των σύμμαχων τους.